{"id":4928,"date":"2018-05-22T08:28:15","date_gmt":"2018-05-22T08:28:15","guid":{"rendered":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/?post_type=rpr_recipe&p=4928"},"modified":"2021-07-27T13:13:51","modified_gmt":"2021-07-27T13:13:51","slug":"recept-pizzaknopen","status":"publish","type":"rpr_recipe","link":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/recept\/recept-pizzaknopen\/","title":{"rendered":"Recept: Pizzaknopen"},"content":{"rendered":"

Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":4932,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":{"_acf_changed":false,"rank_math_lock_modified_date":false,"rpr_recipe_ingredients":null,"rpr_recipe_instructions":[{"sort":"0","description":"De oven op 220\u00b0 C boven-\/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.","image":"","key":"77526d553"},{"sort":"1","description":"Maak de knoflookboter: smelt de boter in een kommetje (kan in de magnetron of pan) en voeg er de olijfolie, knoflook, kruiden en peper naar smaak aan toe. Meng het goed en zet het even apart.","image":"","key":"f49a8b947"},{"sort":"2","description":"Rol het pizzadeeg uit met het bakpapier. Halveer het deeg in de breedte, zodat je twee vierkanten naast elkaar hebt. Smeer \u00e9\u00e9n van de vierkanten in met ongeveer 1\/3 deel van de knofklookboter. Strooi er desgewenst een beetje zout op. ","image":"","key":"4e1bfa666"},{"sort":"3","description":"Vouw het niet besmeerde deeg over het besmeerde deeg heen en besmeer het bovenliggende deeg met de helft van de resterende knoflookboter. Snijd het (dubbele) pizzadeeg in repen van ongeveer 1 cm breedte (en 24 cm lengte).","image":"","key":"a5ef31fc4"},{"sort":"4","description":"Pak \u00e9\u00e9n reep en leg hem op het aanrecht. Draai de reep in elkaar als een soort lange \"wokkel\". Pak dan \u00e9\u00e9n uiteinde hiervan vast tussen je vingertoppen van je ene hand en wikkel de lange streng met je andere hand twee keer om je vingers heen (zoals je dat met touw of wol doet). De laatste 10 cm van de streng wikkel je dwars om de lussen heen, zodat je een soort \"knoopje\" overhoudt. Smeer de pizza knopen in met de resterende kruidenboter (warm de boter kort op in de magnetron wanneer hij is gestold). Bestrooi de knopen eventueel nog met een beetje (grof) zeezout.","image":"","key":"a819c08a4"},{"sort":"5","description":"Bak de pizzaknopen gedurende 13-15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm of op kamerteperatuur.","image":"","key":"1861badf1"},{"sort":"6","description":"Als je de pizza knopen met de pizzasaus serveert, verwarm de saus dan eerst even in de magnetron.","image":"","key":"993afe558"},{"sort":"7","description":"Voor de kaas dip schakel je de oven terug naar 200\u00b0C. Pak de camembert uit en leg deze in een ovenvast schaaltje. Snijd de camembert aan de bovenkant kruislings een aantal keer in. Steek een paar kleine takjes kruiden in de openingen en bedruppel de camembert eventueel met wat honing (of een beetje witte wijn). Dek de camembert af met aluminiumfolie en laat de de kaas in 15 minuten in oven smelten. Haal de camembert uit de oven en serveer de warme kaas dip bij de pizzaknopen.","image":"","key":"22e2d24a2"}],"rpr_recipe_notes":"","footnotes":""},"categories":[2205,40,1836,39],"rpr\/ingredients":[139,620,1261,1724,2299,2300,2301,2302,2305,2306,2436,2784,2785,2786],"rpr\/recipe-tags":[],"rpr\/courses":[],"rpr\/keywords":[],"class_list":{"0":"post-4928","1":"rpr_recipe","2":"type-rpr_recipe","3":"status-publish","4":"has-post-thumbnail","5":"hentry","6":"category-gek-op-pizza","7":"category-hartig","8":"category-vegetarisch","9":"category-hapjes","24":"rec-tags-de-nieuwste-recepten-van-tante-fanny","25":"rec-tags-sinterklaas-recepten","26":"rec-tags-vegetarische-recepten","27":"rec-tags-nieuwste-recepten","28":"rec-tags-de-lekkerste-pizzarecepten","29":"rec-teig-vers-pizzadeeg"},"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/recipes\/4928"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/recipes"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/rpr_recipe"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4928"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/recipes\/4928\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":10143,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/recipes\/4928\/revisions\/10143"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/4932"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4928"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4928"},{"taxonomy":"rpr_ingredient","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/ingredients?post=4928"},{"taxonomy":"rpr_recipe-tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/recipe-tags?post=4928"},{"taxonomy":"rpr_course","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/courses?post=4928"},{"taxonomy":"rpr_keywords","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.tantefanny.nl\/wp-json\/wp\/v2\/rpr\/keywords?post=4928"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}