Recept: Zomerse pitabroodjes
Deze heerlijke pita broodjes zijn de perfecte snack voor warme zomerdagen. In een mum van tijd heb je je eigen pita gebakken en zijn ze klaar om te vullen. We laten zien hoe makkelijk het is.
- 10-15 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten voor 4 pita broodjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- Olijfolie om in te smeren
- 2 el sesamzaad
- 1/4 komkommer in blokjes gesneden
- 6 cocktailtomaten in kleine stukjes gesneden
- 150 gr feta grof verkruimeld
- 1 ui in halve ringen gesneden
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 citroen schil geraspt, sap eruit geperst
- snufje Komijn
- Gemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd het in 4 rechthoeken van hetzelfde formaat. Bestrijk met een beetje olijfolie.
-
Stap 3
Vouw de deegplakken om als een boek en maak de uiteinden rond en sla ze terug onder het deeg. Bestrijk opnieuw met olijfolie en bestrooi met sesam.
-
Stap 4
Bak in de oven 10-15 minuten goudbruin.
-
Stap 5
Breng ondertussen Griekse yoghurt op smaak met zout, peper, komijn en geraspte citroenschil.
-
Stap 6
Meng komkommer, ui, tomaten & feta en breng op smaak met zout en citroensap.
-
Stap 7
Snijd de broodjes in het midden open en vul ze met het komkommermengsel. Sprenkel er Griekse yoghurt overheen.
Vul de pitabroodjes met je favoriete groenten. Alles wat je lekker smaakt, kan.