Recept: zoete snacks met mascarpone en bessen
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste recepten met pizzadeeg op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- ca. 40 min.
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor zoete snacks met mascarpone en bessen:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 500 g mascarpone
- 100 g bruine suiker
- 1 pakje puddingpoeder vanillesmaak
- 1 biologische citroen, zest en sap
- 600 g gemengde bessen (bv: aardbeien, bosbessen, aalbessen, blauwe bessen)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid de barbecue voor volgens de instructies . Pizzasteen op de grill leggen, deksel sluiten en de barbecue voorverwarmen gedurende 15 minuten tot 200°C.
-
Stap 2
De bodem van een massieve keramieke bakvorm (ø 30 cm, hoogte 6 cm) met bakpapier bekleden. Knip het overtollige bakpapier af. Zorg ervoor dat je onze temperatuur specificaties volgt, zodat het bakpapier niet kan verbranden.
-
Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit. Mascarpone met suiker, puddingpoeder, citroen zest en sap goed mengen en gelijkmatig over het pizzadeeg verdelen, laat rondom een rand van 2 cm vrij.
-
Stap 4
Snij de bessen fijn en verdeel deze over het de pizza. Rol het deeg vanaf onderaan en met een scherp mes in 8 gelijke stukken snijden. Zet deze dicht tegen elkaar aan in de bakvorm.
-
Stap 5
De vorm op het rooster in de barbecue plaatsen en de deksel sluiten.
-
Stap 6
Bak de zoete snacks in ca. 40 minubten goudbruin. Na het bakken lauwwarm serveren met bijvoorbeeld een bolletje vanilleijs erbij.
Na het bakken lauwwarm serveren met bijvoorbeeld een bolletje vanilleijs erbij.