Zoete rabarber muffins – Vegan
Het hoeft niet altijd de klassieke rabarbertaart te zijn. Wat denk je van rabarbermuffins? En dat met slechts 5 ingrediënten. Ook ideaal om mee te nemen of om direct op te eten.
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 10 Muffins
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 250 g verse rabarber, geschild
- 125 g bruine suiker
- 1 tl kaneel en kardemon, gemalen.
- 100 g poedersuiker
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 220° C boven-/en onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Rabarber in stukjes van 1 cm snijden en met de suiker en specerijen mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Leg het deeg in de breedte neer. De rabarber over het deeg verdelen en aan de bovenkant ca. 4 cm tot aan de rand vrijhouden. Het deeg van onderaf strak oprollen en in 10 gelijke stukken snijden.
-
Stap 4
Ieder stuk gevuld deeg in een muffin vormpje leggen. De vormpjes op een bakplaat plaatsen en de muffins in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
-
Stap 5
Na het bakken de muffins laten afkoelen. Poedersuiker met 2 el warm water gladroeren en met de punt van een lepel over de muffins decoreren.
In plaats van papieren muffin vormpjes kun je ook een muffin bakblik gebruiken.