Zoete pompoentaart
0 Bewertungen
- ca. 35 - 40 min.
- 180° C
- 170° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor een taartvorm met een diameter van 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 600 g pompoen geschild, ontpit, gesneden in blokjes
- 1/4 l water
- 4 eieren
- 120 g bruine suiker
- 200 g roomkaas
- 1 tl gember geschild, fijngehakt
- 2 el maizena
- kaneel
- zout peper
- boter
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het zanddeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170° C.
-
Stap 2
Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
-
Stap 3
Doe wat boter in de pan en fruit de pompoem, kook het vervolgens verder in het water en giet het af.
-
Stap 4
Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.
-
Stap 5
Meng de eieren, suiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel door elkaar.
-
Stap 6
Vul de taartvorm en bak hem in 35 - 40 minuten af op 180° C.
Tip
Tip: meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.