Recept: zoete bladerdeegmolens met abrikozen
- ca. 10 - 15 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 125 g kwark, naturel
- 1 ei, alleen het eigeel
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 citroen, sap uitgeperst
- 6 abrikozen, uit blik of vers gehalveerd, uitgelekt
- 3 el abrikozenjam
- 1 el water
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Kwark, eidooier, suiker, vanillesuiker en citroensap mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en in 6 gelijke stukken snijden.
-
Stap 4
Vanaf de hoeken naar het midden toe het deeg 3 cm insnijden. In het midden van het deeg een schep kwarkvulling scheppen en hier een gehalveerde abrikoos op leggen. Iedere vrije driehoek, de onderkant naar het midden vouwen zodat er een windmolen ontstaat.
-
Stap 5
In het midden van de oven in ca. 15 - 20 min. goudbruin bakken. Abrikozenjam met water koken en de vers gebakken molens insmeren met de jam.
Tip: bestrooi de molens na het bakken met poedersuiker of geroosterde geschaafde amandelen.