Recept: zoete bladerdeegmolens met abrikozen - Tante Fanny

Recept: zoete bladerdeegmolens met abrikozen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • ca. 10 - 15 min.
  • 210° C
  • 190° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 125 g kwark, naturel
  • 1 ei, alleen het eigeel
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 citroen, sap uitgeperst
  • 6 abrikozen, uit blik of vers gehalveerd, uitgelekt
  • 3 el abrikozenjam
  • 1 el water
Zoete bladerdeegmolens met abrikozen - Tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Kwark, eidooier, suiker, vanillesuiker en citroensap mengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en in 6 gelijke stukken snijden.

  4. Stap 4

    Vanaf de hoeken naar het midden toe het deeg 3 cm insnijden. In het midden van het deeg een schep kwarkvulling scheppen en hier een gehalveerde abrikoos op leggen. Iedere vrije driehoek, de onderkant naar het midden vouwen zodat er een windmolen ontstaat.

  5. Stap 5

    In het midden van de oven in ca. 15 - 20 min. goudbruin bakken. Abrikozenjam met water koken en de vers gebakken molens insmeren met de jam.

Tip

Tip: bestrooi de molens na het bakken met poedersuiker of geroosterde geschaafde amandelen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.