Recept: zoete bladerdeeghapjes
Met Tante Fanny bladerdeeg kun je eenvoudig heerlijke zoete hapjes maken. Deze bladerdeeghapjes zijn gevuld met romige kwark en afgemaakt met vers fruit. Ze zijn perfect voor een brunch of gewoon als zoete snack bij de koffie. Het recept is makkelijk en snel, en de combinatie van bladerdeeg, kwark en fruit zorgt voor een frisse, zoete smaak.
- ca. 15 - 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten voor zoete bladerdeeghapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 200 g kwark, naturel
- 1 ei, alleen het eigeel
- 30 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 g maizena
- 1/2 citroen, sap uitgeperst
- een snufje zout
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- diverse verse vruchten voor decoratie
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Kwark, eidooier, suiker, vanillesuiker, maizena, citroensap en een snufje zout mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en in 12 gelijke stukken snijden. Je kunt kiezen uit de volgende manieren van vouwen:
-
Stap 4
Voor het figuur met de braam: een lepel kwarkvulling in het midden van het deeg scheppen en alle hoeken over het deeg heenslaan en licht aandrukken.
-
Stap 5
Voor het figuur met de aardbei: de twee tegenoverliggende hoeken aan de rand 0,5 cm vanaf de hoek insnijden. De 'uitgesneden' hoeken over de vulling naar de andere kant heenslaan, zodat ze precies op elkaar passen. In het midden een lepel kwarkvulling scheppen.
-
Stap 6
Voor het figuur met de perzik: diagonaal een schepje kwakvulling scheppen. De 2 andere vrije hoeken naar elkaar toeslaan en aandrukken.
-
Stap 7
Voor de windmolen: vanaf de hoeken naar het midden toe het deeg 3 cm insnijden. In het midden van het deeg een schep kwarkvulling scheppen. Iedere vrij driehoek, de onderkant naar het midden vouwen zodat er een windmolen ontstaat.
-
Stap 8
De bladerdeeghapjes met ei bestrijken.
-
Stap 9
In het midden van de oven in ca. 15 - 20 min. goudbruin bakken.
-
Stap 10
Uit de oven kort laten afkoelen en versieren met vers fruit en poedersuiker.
Geniet van deze heerlijk eenvoudige zoete bladerdeeg hapjes!
Deze zoete bladerdeeg hapjes zijn een feestje om te maken én te eten. Met maar een paar ingrediënten maak je een knapperige zoete snack die je kunt aanpassen met je favoriete fruit. Perfect als dessert, voor bij de koffie of tijdens een high tea met vrienden en familie. Ga dus lekker aan de slag en geniet!