Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit
- ca. 20 min.
- 210° C
- 200
- ca. 35 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
- Ca. 250 g vers fruit van het seizoen
- 250 g mascarpone
- 40 g poedersuiker
- 100 g . slagroom
- 1 citroen (liefts bio), voor het sap en de geraspte schil
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Oven op 210⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.
-
Stap 3
Mascarpone, poedersuiker en slagroom mengen en in een spuitzak enkele minuten in de koelkast leggen.
-
Stap 4
Het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken snijden (omdat er voor elke bladerdeegbodem ook een bladerdeegdeksel gebakken wordt).
-
Stap 5
Bladerdeeg met ei bestrijken en in de oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.
-
Stap 6
De afgebakken driehoeken af laten koelen. Met de spuitzak de vulling op de bladerdeegbodem spuiten, met fruit decoreren en het bladerdeegdeksel erop leggen.
Tip: door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje. Met een chocolade- of suikerglazuur op het bladerdeeg, wordt het gerechtje een echte eyecatcher!