Recept: Zoete appelgalette met pistache
- ca. 45 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 ml melk
- 1 zakje vanillepudding poeder (vegan)
- 2 el suiker
- 1 grote groene appel
- 50 ml appelsap (water mag ook)
- een beetje gemalen kaneel
- 1 vanillesuiker
- 1 el gehakte pistache
Bereidingswijze
-
Stap 1
Kook de melk met de puddingpoeder en de suiker volgens de instructies op de verpakking tot een pudding en laat afkoelen.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 3
Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis en leg deze apart. Snijd de kwartjes dan in dunne plakjes.
-
Stap 4
Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk met de pudding, laat ongeveer 4 cm aan de rand vrij. Verdeel de appelschijfjes in een cirkel over de pudding en vouw de uitstekende rand over de vulling.
-
Stap 5
Bak in ongeveer 40 min. in het midden van de oven af.
-
Stap 6
Kook het klokhuis met appelsap, vanillesuiker en kaneel ongeveer 5 min. tot een siroop. Bestrijk de nog warme galette ermee en bestrooi met gehakte pistachenoten.
Als je de galette liever vegan maakt kun je appelsap gebruiken in plaats van melk voor de pudding.