Recept: Zebra Cheesecake
Dierenprint in de taart? Deze cheesecake is een grappig en gaaf pronkstuk. Door de cacao/vanille strepen komt de zebra look helemaal tot zijn recht. Gebruik ons verse quiche en taartdeeg, garneer vervolgens met vers fruit en de zoete zomertaart is klaar.
- ca. 60 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 Zebra Cheesecake:
- 1 rol Tante Fanny Vers quiche & taartdeeg rond 300 g
- 500 gr volle kwark
- 250 gr crème fraîche
- 180 gr suiker
- 4 eieren
- 1 pakje vanillepudding poeder
- 2 el cacaopoeder
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C boven/onder warmte. Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Roer de kwark, crème fraîche, suiker, eieren en puddingpoeder tot een gladde massa. Doe de helft van het mengsel in een tweede kom en roer het cacaopoeder erdoor.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en leg het in een springvorm (ø 24 cm) met het bakpapier (alternatief, vet de springvorm in en leg het deeg erin zonder bakpapier). Prik met een vork meerdere gaatjes.
-
Stap 4
Schep afwisselend 1 schepje lichte en donkere kwarkmassa op elkaar vanaf het midden van ronde deeg en werk naar de randen toe. Ga door totdat alles is opgebruikt.
-
Stap 5
Bak de Zebra cheesecake op een rooster onderin de oven in ca. 60 min. gaar. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek het dan na de helft van de baktijd af met bakpapier of aluminiumfolie.
-
Stap 6
Laat idealiter een paar uur volledig afkoelen voordat je gaat snijden.
Garneer de taart naar eigen smaak met seizoensfruit, bijv. mango’s, passievruchten of verse bessen.