Recept: zalmfilet in bladerdeeg
Kies deze kerst voor zalmfilet met spinazie in een knapperig jasje van bladerdeeg. Het ziet er niet alleen heel feestelijk uit, het smaakt ook nog eens Fannytastisch lekker! Kiese deze of 1 van onze andere kerstrecepten.
- ca. 30 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 4 zalmfilet in bladerdeeg
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 400 g zalmfilet, zonder graten en huid. In 4 gelijke stukken
- 60 g bladspinazie
- 1/2 citroen, vers geperst
- 2 el boter
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- scheutje slagroom
- 3 el paneermeel
- Peper en zout, gemalen
- 1 ei, geklutst voor het bestrijken van het deeg
- Pompoenpitten om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C boven-en onderkant. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast.
-
Stap 2
Smelt de boter in de pan en fruit de sjalotten. Voeg de knoflook toe en doe de spinazie erbij. Laat de spinazie slinken en giet er een scheutje slagroom bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel afkoelen.
-
Stap 3
Deeg direct met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat en het deeg in vieren verdelen.
-
Stap 4
Bestrooi ieder deegstuk met paneermeel en verdeel hierover, in het midden van het deeg, het spinaziemengsel. Leg hierop de zalm, besprenkel met citroen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel hierover de rest van het spinaziemengsel. Sla het deeg om de vulling, druk de randen goed aan en leg ze met de naad naar beneden op het bakpapier.
-
Stap 5
Bestrijk de pakketjes met ei en bestrooi ze met de pompoenpitten.
-
Stap 6
Bak ze zalm in bladerdeeg in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
maak de zalmfilet in bladerdeeg nog romiger door het toevoegen van 4 eetlepels kruiden roomkaas door de spinazie.