Wortelquiche
0 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 8 wortels, in vieren gedeeld en geblancheerd
- 2 lange sjalotten, in vieren gedeeld
- 2 pakjes crème fraîche (à 150 g)
- 3 eieren
- 2 knoflookteentjes, gehakt
- 100 g olijven, grof gesneden
- 12 salieblaadjes
- ½ tl zout, peper, muskaat
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderverwarming.
-
Stap 3
Vet de bakvorm in, leg het bladerdeeg erin en druk het goed vast. Snijd de randen die niet in de vorm passen er af.
-
Stap 4
Leg de geblancheerde wortels, de sjalotten en de olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
-
Stap 5
Meng de crème fraîche met de knoflook en kruid het met zout, peper en muskaat. Giet de crème fraîche nu over de groente en strooi de salieblaadjes over het geheel.
-
Stap 6
Bak de wortelquiche met 180° C boven-/onderverwarming in ca. 40 min goudbruin.