Wortelquiche Tante Fanny

Wortelquiche

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 40 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 8 wortels, in vieren gedeeld en geblancheerd
  • 2 lange sjalotten, in vieren gedeeld
  • 2 pakjes crème fraîche (à 150 g)
  • 3 eieren
  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 100 g olijven, grof gesneden
  • 12 salieblaadjes
  • ½ tl zout, peper, muskaat

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderverwarming.

  3. Stap 3

    Vet de bakvorm in, leg het bladerdeeg erin en druk het goed vast. Snijd de randen die niet in de vorm passen er af.

  4. Stap 4

    Leg de geblancheerde wortels, de sjalotten en de olijven in lagen op de bladerdeegbodem.

  5. Stap 5

    Meng de crème fraîche met de knoflook en kruid het met zout, peper en muskaat. Giet de crème fraîche nu over de groente en strooi de salieblaadjes over het geheel.

  6. Stap 6

    Bak de wortelquiche met 180° C boven-/onderverwarming in ca. 40 min goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.