Recept: Vlechtstrudel met zalm
en spinazie
1 Bewertung
- 20-25 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el Olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g bladspinazie
- 200 g gerookte zalm, in kleine stukken gesneden
- zout en peper naar smaak
- een ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Fruit de ui in olie, voeg knoflook en spinazie toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 3
Laat het mengsel afkoelen en meng met de gerookte zalm.
-
Stap 4
Rol het bladerdeeg uit en snijd de deegranden links en rechts in met een deegkaart of mes op een afstand van 1,5 cm, 8 cm diep.
-
Stap 5
Verdeel het spinaziemengsel over het midden van het bladerdeeg. Draai de stroken afwisselend links en rechts over elkaar en bestrijk met ei.
-
Stap 6
Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin af.