Vlechtstrudel met zalm

Recept: Vlechtstrudel met zalm

en spinazie
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • 20-25 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g bladspinazie
  • 200 g gerookte zalm, in kleine stukken gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • een ei om te bestrijken
vlechtstrudel zalm

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.

  2. Stap 2

    Fruit de ui in olie, voeg knoflook en spinazie toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. Stap 3

    Laat het mengsel afkoelen en meng met de gerookte zalm.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg uit en snijd de deegranden links en rechts in met een deegkaart of mes op een afstand van 1,5 cm, 8 cm diep.

  5. Stap 5

    Verdeel het spinaziemengsel over het midden van het bladerdeeg. Draai de stroken afwisselend links en rechts over elkaar en bestrijk met ei.

  6. Stap 6

    Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin af.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.