Recept: Venkel-Tomatenquiche van bladerdeeg
2 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 150 ml verse slagroom
- 150 g zure room
- 3 eieren
- Een beetje nootmuskaat, geraspt
- 70 g bergkaas, geraspt
- 150 g venkel, gesneden
- 180 g cherrytomaten, gehalveerd
- zout en peper
- een beetje tijm
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Slagroom mengen met de zure room en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit met het opgerolde bakpapier op de bakplaat. Vouw de randen op en vorm een 2 cm hoge rand. Prik de bodem meerdere malen in met een vork.
-
Stap 4
Bladerdeeg beleggen met venkel en tomaten. Giet hier het zure roommengsel over en bestrooi met tijm en de kaas.
-
Stap 5
Bak de quiche in het midden van de oven voor ongeveer 20 min.
Tip
Als je venkel niet lekker vindt, kun je 100 g extra tomaten toevoegen.