Recept: vegan strudel met champignon en spinazie
- ca. 30 - 35 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 spinaziestrudel
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
- 2 el Olijfolie
- 2 fijngehakte lente uitjes
- 130 g bladspinazie
- 2 el witte balsamico azijn
- 1 mspt pittige paprikapoeder
- 1 kleine wortel, geschild en geraspt
- 50 g amandelschaafsel
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Paddenstoelen in olijfolie kort bakken. Lente ui en spinazie toevoegen, goed mengen en met azijn, paprikapoeder, zout en peper op smaak brengen. Mengsel 10 minuten in een zeef uit laten lekken en met een lepel goed aandrukken dat het meeste vocht eruit is. Roer de wortel en het amandelschaafsel door het mengsel.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en het mengsel op het onderste 1/3de deel van het deeg verdelen. Laat daarbij aan de onderkant een rand van ca. 2 cm over.
-
Stap 4
Bestrijk het deeg met water, sla de zijranden naar binnen en rol hem van onderaf op tot een strudel. Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat.
-
Stap 5
Bak de strudel onderin de oven in 30 - 40 min. goudbruin.
De strudel wordt nog lekkerder als je de bovenkant voor het bakken met wat water bestrijkt en bestrooit met sesam, zonnebloempitten of pompoenpitten.