Recept: Vegan pizza broccoli en shiitake
- 15-20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 1/2 stronk broccoli, in grove stukken
- 1 el Olijfolie
- 185 g shiitake, in plakjes gesneden
- 3/4 tl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 kleine sjalot, in dunne ringen gesneden
- evt. nog wat groene pepers uit pot in ringen, zongedroogde tomaten in reepjes en verse oregano
- 50 g canellibonen
- 2 el water
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1/4 tl truffelolie
- zout en peper naar smaak
Voor de bonensaus:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
-
Stap 3
Blancheer de broccoli in stukken 1 min in gezouten kokend water. Spoel af met koud water en zet apart tot gebruik.
-
Stap 4
Bak in een koekenpan in 1 el olijfolie de shiitake voor 1 min. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom en zet apart.
-
Stap 5
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakpapier uitrollen.
-
Stap 6
Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza. Beleg met de broccoli, shiitake en sjalot (voeg hier evt. ook nog de oregano toe.)
-
Stap 7
Bak onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.
-
Stap 8
Garneer evt. nog verder met de groene pepers en de zongedroogde tomaten. Besprenkel met wat olijfolie en de andere helft van de bonensaus.