Recept: Nectarine galette
met ijs
2 Bewertungen
- 35 - 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 galette:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 150 g abrikozen jam
- 60 g amandelen, geraspt
- 4 grote necatarines, in schijfjes gesneden
- 1 el rietsuiker
- 3 bolletje vanilleijs
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 3
Abrikozenjam over de deegbodem verdelen, hierbij een rand van ca. 3 cm rondom vrijhouden. Met amandelen bestrooien en de nectarines in een cirkel erover leggen.
-
Stap 4
Deegrand over de vulling heenslaan en met water bestrijken. Rand met rietsuiker bestrooien.
-
Stap 5
Galette onderin de oven in 35 - 40 min. bakken. Voor het serveren 3 bolletjes ijs op de galette leggen.
Tip
De taart is ook heel lekker met bijvoorbeeld pruimen.