Recept: vegan krokante chocolade cronuts
- 4-6 min. frituur/ 7-8 min. Airfryer
- Frituur: 160°C
- Airfryer: 180°C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 8 vegan krokante chocolade cronuts
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 50 g suiker
- 50 g amandelstukjes
- snufje zout
- 200 g vegan witte chocolade, grof gehakt
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de friteuse voor op 160°C of Airfryer op 180°C en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Verhit de suiker met 1 el water in een pan tot de suiker begint te karameliseren. Voeg de amandelstukjes toe, bak kort mee en verdeel ze over bakpapier om ze af te laten koelen.
-
Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit en steek 8 cirkels (ø ongeveer 10 cm) uit. Steek uit de deegcirkels in het midden opnieuw een circel (ø ca. 3 cm).
-
Stap 4
Bak de deegcirkels 4-6 minuten in heet vet tot ze goudbruin zijn en draai 3-4 keer om met een schuimspaan. Leg ze daarna op keukenpapier en laat volledig afkoelen. Alternatief: bak ze in de Airfryer ca. 8 min. bakken.
-
Stap 5
Smelt de chocolade in een metalen kom, die hangt in een pannetje heet water (au bain marie). Bedruip de donuts decoratief met de chocolade en bestrooi ze direct met de amandel.
Je kunt de restjes deeg ook bakken en naar wens bestrooien met kaneelsuiker.