Vegan galette met kikkererwten
Zin in een veganistisch gerecht dat je met slechts een paar ingrediënten gemakkelijk in 15 minuten kunt bereiden? Bekijk dan eens onze galette met kikkererwten.
- 30 - 35 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 galette:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 150 g kikkererwten, uitgelekt
- 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
- 100 g gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
- 1 el olie van de tomaten
- 300 g hummus kerrie
- Verse kruiden om te bestrooien (bv. munt, koriander of peterselie)
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de hummus bestrijken. Rondom 4 cm. tot de rand vrij laten.
-
Stap 3
Kikkererwten over de hummus verdelen en daarna de ui en de tomaten erover verdelen. Bedruip de tomaatjes met de olie en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de vrije rand met water en sla dit over de vulling heen.
-
Stap 4
Galette onderin de oven in 30 - 35 min. goudbruin bakken. Na het bakken met verse kruiden bestrooien.
De deegrand van galette kun je voor het bakken ook met water bestrijken en bestrooien met maanzaad of sesamzaad.