Recept: vegan Flammkuchen met gerookte tofu en vijgen
1 Bewertung
Krokante gerookte tofu gaat heel goed samen met knapperige flammkuchen. Gecombineerd met fruitige vijgen overtuigt het zeker niet alleen veganisten.
- 7 - 9 Min. (9 - 11 Min.)
- 270° C (250° C)
- ca. 20 Min.
Ingrediënten voor 4 flammkuchen:
- 1 pakje Tante Fanny verse flammkuchenbodems 340 g
- 250 g gerookte tofu in blokjes gesneden
- 2 el donkere balsamicoazijn
- 250 g vegan roomkaas
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2-3 g gesneden vijgen
- wat basilicum
- Beetje olie om te bakken
- Peper, gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Bak de tofu in een pan met een beetje olie ca. 3 minuten, blus af met balsamicoazijn en laat even afkoelen.
-
Stap 3
Leg 2 flammkuchenbodems naast elkaar op een bakplaat zonder bakpapier.
-
Stap 4
Besmeer de bodems met vegan roomkaas en top de roomkaas met uien, vijgen en tofu en breng op smaak met wat peper.
-
Stap 5
Bak de flammkuchen in ca. 7-9 minuten op de onderste richel krokant. Bestrooi na het bakken met basilicum.
Tip
Als je graag pittig eet, kun je ook wat verse chili op de flammkuchen doen.