Recept: vegan Elzasser Flammkuchen met tofu
2 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 vegan Elzasser Flammkuchen met tofu:
- 1 Tante Fanny flammkuchdeeg 260 g
- 150 g vegan roomkaas
- 1 ui, in ringen gesneden
- Snufje nootmuskaat
- 1 el Olijfolie
- 100 g gerookte tofu, in blokjes gesneden, goed uitgelekt
- 1 el kipkruiden
- 3 el sojasaus
Gemaakt met
kan ook met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de gerookte tofu met de kipkruiden en bak in een beetje olijfolie in ca. 8 minuten knapperig. Blus af met sojasaus en bak verder tot de tofublokjes lekker krokant zijn.
-
Stap 3
Flammkuchendeeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat uitrollen. Smeer het deeg in met de vegan roomkaas. Top de roomkaas met ui en de gebakken tofu. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat.
-
Stap 4
Bak de flammkuchen in 15 - 20 min. in de oven tot ze knapperig zijn. Bestrooi na het bakken met de gerookte tofublokjes.
Tip
Bestrooi na het bakken met peterselie.