Vegan bladerdeegstengels met appel
Deze knapperige vegan bladerdeegstengels met havervlokken en appel zijn 100% vegan dus voor iedereen geschikt. Lekker voor het ontbijt, brunch of bijvoorbeeld als snack voor mee op de fiets. Deze stengels kunnen eigenlijk heel de dag door en zijn zo gemaakt met maar een paar ingrediënten die je vaak al op voorraad hebt. Zorg daarom ook altijd voor een rolletje vers bladerdeeg van Tante Fanny op voorraad in jouw koelkast of vriezer.
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 1 middelgrote appel, geraspt
- 2 el citroensap
- 50 g vanillesuiker
- 50 g cranberries of rozijnen, grof gehakt
- 2 el havermelk
- 30 g havervlokken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
De geraspte appel met citroensap, +vanillesuiker en cranberries mengen.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. De vulling over de helft (de breedte van het deeg) van het bladerdeeg verdelen.
-
Stap 4
Deeg vanuit het midden over de vulling samenklappen (als een boek). De bovenkant van het deeg met havermelk bestrijken, met havervlokken bestrooien en goed aandrukken. Snij het deeg met een pizzasnijder of mes in 10 gelijke stengels en halveer ze, zodat je 20 gelijke stengels krijgt.
-
Stap 5
Iedere stengel twisten en over de bakplaat verdelen.
-
Stap 6
De stengels in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken naar wens met poedersuiker bestrooien.
Het smaakt nog lekkerder als je het appelmengsel nog wat kaneel toevoegt.