Recept: Vega saucijzenhapjes
- ca. 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min. + 30 min opstijven
Ingrediënten Gemaakt door Keukenatelier voor Tante Fanny. Recept 24 hapjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 60 g walnoten, gepeld
- 60 g havermout, snelkokend
- 120 g hüttenkäse
- 1 1/2 el ketjap manis
- 30 g paneermeel
- 1 1/2 tl Franse mosterd
- 2 el verse koriander, gehakt
- 70 g ui, geschild
- 20 g zongedroogde tomaten
- 3/4 tl komijnpoeder
- 1/2 tl Gemalen nootmuskaat
- 1 tl sambal
- 3/4 tl gemberpoeder
- Zwarte peper, gemalen
- 1/4 tl zout
- 2 eieren (L)
- Sesam- of maandzaadjes, om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Begin met de vulling, maal hiervoor in een keukenmachine de havermout en de walnoten fijn. Klop de eieren los en zet ½ ei (30 gram) apart om straks te gebruiken voor het insmeren van het bladerdeeg. Voeg het los geklopte ei en de rest van ingrediënten toe aan de gemalen havermout en walnoten en mengen het goed. Laat deze vulling 30 minuten opstijven in koelkast.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 2 gelijke stroken. Verdeel de vulling over de 2 stroken. Leg daarbij de vulling op het midden van elke strook (zie foto). Strijk de vulling een beetje glad met een mes. Kwast de randen van het bladerdeeg in met een beetje ei. Klap dan de deegranden één voor één over de vulling heen en sluit de vulling goed af. Draai het gevulde deeg om, zodat de naad onder komt te liggen. Kwast het bladerdeeg in met ei en bestrooi ze royaal met sesamzaadjes.
-
Stap 3
Snijd de beide “saucijzenbroden” elk in 12 stukken en leg deze op het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat (houd 2 cm ruimte tussen). Bak de mini saucijzenbroodjes gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze 5-10 min. afkoelen op een rooster.
Eet ze warm op, met een beetje chilisaus of mosterd om in te dippen zijn ze nog lekkerder!