Recept: Varkensrollade en croute
- ca. 100 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 800 g varkensfilet of ham, opengesneden zonder zwoerd
- 1 el rozemarijnnaalden
- 1 el tijmblaadjes
- 1 el mosterd
- 100 g pancetta of ontbijtspek, fijngesneden en uitgebakken
- 3 el paneermeel
- 2 eierdooiers
- Peper en zout, gemalen
- slagerstouw
- grof zout
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 graden.
-
Stap 2
Leg een stuk plasticfolie voor je open. Leg hierop de plakjes pancetta zo groot als de filet. Let daar de filet open op en smeer de binnenkant in met mosterd en bestrooi de binnenkant met peper, tijm, rozemarijn en fijngesneden pancetta. Rol dan de filet op, verwijder het plastic en bindt bij elkaar met slagerstouw.
-
Stap 3
Leg in een ovenschaal en bak voor 60 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en verwijder de touwtjes. Laat afkoelen.
-
Stap 4
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Leg het bladerdeeg open voor je. In een strook in het midden van het deeg zo groot als de rollade bestrooi je het deeg met paneermeel. Hier leg je de rollade op. Vouw het bladerdeeg om de rollade. Vouw en plak het dicht met water en snijd de uiteinden eraf. Maak hier mooie decoratie van voor op de rollade.
-
Stap 5
Leg de ingerolde rollade op een beklede bakplaat. Smeer in met eidooier. Plak de decoratie erop en smeer die ook in met ei. Bestrooi met grof zeezout. Bak in de oven in ca. 40 min. goudbruin.