Turkse pizza
- 20 - 25 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 3 el Olijfolie
- 250 g uien fijn gehakt
- 500 rundergehakt of lamsgehakt
- 3 el tomatenpuree
- 10 cherry tomaten gehalveerd
- 2 knoflookteentjes geperst
- 1 tl kaneel
- 1,5 tl gemalen komijn
- 50 g pijnboompitten
- 3 el koriander fijn gehakt
- Zout en cayennepeper
- Olie om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 210° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Ui aanfruiten in de olie en daarna het gehakt toevoegen.
-
Stap 3
Tomatenpuree en de tomaten toevoegen en met knoflook, kaneel, komijn, zout en peper op smaak brengen. Laat het 15 minuten doorbakken tot het al het vocht verdampt is.
-
Stap 4
Pijnboompitten toevoegen en het mengsel laten afkoelen.
-
Stap 5
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 6 gelijke rechthoeken snijden. De deegranden omvouwen naar binnen en de uiteinden vastdrukken, zodat er een bootvorm ontstaat.
-
Stap 6
Vul het deeg met de vulling en bestrijk de deegrand met olijfolie.
-
Stap 7
Vouw wat aluminiumfolie om de bootjes heen, zodat de vorm niet uitzakt tijdens het bakken.
-
Stap 8
Bak de Turkse pizza's in 20 - 25 minuten goudbruin. Na het bakken met koriander bestrooien.
Tip: de saus kan gebruikt worden als basis voor een Italiaanse pastasaus.