Turkse pide
Thuis op zoek naar een Turks vakantiegevoel? Deze Turkse pide heb je snel gemaakt. Het pittige vleesgerecht is het lekkerst op een milde zomeravond.
- 20 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 4 stuks:
- 2 rollen vers pizzadeeg 400 g
- 250 g rundergehakt
- 400 g tomatenblokjes, uitgelekt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 kleine groene paprika, fijngesneden
- 1/2 bosje peterselie en/of munt, fijngesneden
- 5 el Olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl Chilipoeder
- 100 g feta
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C hetelucht.
-
Stap 2
Voor de topping: gehakt met tomaten, uien, paprika, 2/3 van de kruiden en 3 eetlepels olijfolie mengen en goed op smaak brengen met de specerijen.
-
Stap 3
Verwerk het pizzadeeg rechtstreeks uit de koelkast en rol elk deeg uit op een 1 bakplaat. Het deeg verdelen in 3 gelijke stukken. Rol de randen een beetje naar binnen en maak er een bootvorm van.
-
Stap 4
Verdeel de vulling gelijkmatig over de pide en hou de randen hierbij vrij. Verkruimel de feta eroverheen.
-
Stap 5
Bestrijk de randen van het deeg met de rest van de olijfolie. Bak de pides gelijk of na elkaar af in ca. 20 minuten goudbruin af. Bestrooi na het bakken met peterselie.