Traditionele appelstrudel - Tante Fanny Vers Filo-& strudeldeeg

Traditionele appelstrudel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.4 / 5
10 Bewertungen

Traditionele Weense appelstrudel van filo – & strudeldeeg zoals je hem eet in een Oostenrijks restaurant of berghut. De knapperige filodeegvellen passen perfect bij de zachte zoete vulling. Een recept met een historische bakgeschiedenis.

  • ca. 25 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 25 - 30 min.

Ingrediënten Voor 2 strudels

  • 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
  • 900 g appels, geschild, ontpit en in fijne plakjes gesneden
  • 1 -2 el citroensap
  • 50 g rozijnen
  • 2 el Rum
  • 70 g boter
  • 50 g paneermeel
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 50 g walnoten, geraspt
  • 1 tl kaneel
  • Een beetje boter om te bestrijken, gesmolten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Appel met citroensap mengen en de rozijnen in de rum laten weken.

  2. Stap 2

    Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  3. Stap 3

    Paneermeel in boter licht bakken en daarna met de rozijnen, rum, walnotenrasp en kaneel mengen en als laatste de appel er doorheen scheppen.

  4. Stap 4

    Leg 1 vel deeg op een vochtige theedoek, met boter insmeren en het tweede vel er 90 graden gedraaid overheen leggen.

  5. Stap 5

    De helft van de vulling over de onderste 1/3de van het deeg verdelen, daarbij 3 cm tot aan de rand links en recht vrij houden. Zijkanten over het deeg heen slaan en bestrijken met boter en met behulp van de theedoek de strudel oprollen. De andere 2 deegvellen op dezelfde manier verwerken.

  6. Stap 6

    Appelstrudel in het midden van de oven in 25 - 30 min. goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.