Recept: Tomatenstrudel
- 30 - 35 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 1 kleine prei, in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g cherrytomaten, in vieren gesneden
- 40 g broodkruim
- 250 g mascarpone
- 2 msp geraspte nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven / onderwarmte en haal het deeg 10 min. van tevoren uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de prei met de knoflook, tomaten en het broodkruim. Breng de mascarpone op smaak met nootmuskaat, zout en peper tot het kruidig is en voeg toe aan de groenten.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier op de bakplaat en plaats de vulling op het onderste deel van het deeg. Aan de onderkant links en rechts een rand vrij laten van ca. 2 cm.
-
Stap 4
Vouw het deeg links en rechts over de vulling en rol het van onderaf in een strudel. Snijd met een mes de strudel in met een kruisvorm. Bestrijk met ei.
-
Stap 5
Bak onderin de oven gedurende 30 - 35 minuten tot de strudel goudbruin is.
Voor een light versie kunt u ook mascarpone of zure room met verlaagd vetgehalte gebruiken.