Tomaatpaprikataart Tante Fanny

Tomaat-paprikataart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen
vegan recept
  • 25-30 min.
  • 230° C
  • 190° C.
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 1 gele paprika in partjes gesneden
  • 1 rode paprika in partjes gesneden
  • 200 g cocktailtomaten
  • 2 el olie
  • Voor de saus

    • 4 el tomatenpuree
    • 3 knoflookteentjes geperst
    • 1 el tijm gedroogd
    • 2 el olie
    • Snufje suiker
    • zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 230⁰ C (heteluchtoven op 210⁰ C).

  2. Stap 2

    De paprika en de cocktailtomaten met 2 el olijfolie, zout en peper ca. 15 minuten op 230° C in de oven laten smoren. Daarna de oven terugzetten naar 200° C.

  3. Stap 3

    Tomatenpuree, 2 el olijfolie, knoflook, 4 el water, zout en peper goed door elkaar roeren.

  4. Stap 4

    Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat en sla de randen ca. 2 cm. om.

  5. Stap 5

    Verdeel de tomatensaus over het bladerdeeg en schep het paprika/ tomaten mengsel over de saus. Ca. 25-30 min. afbakken onderin de oven.

  6. Stap 6

    Voor het serveren met verse tijm bestrooien.

Tip

Tip: de taart kan ook nog met stukjes olijven of kappertjes extra op smaak worden gebracht. Als bijlage kan een frisse, knapperige salade heel goed.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.