Recept: strudel met ham en aardappel
1 Bewertung
- ca. 40 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 strudel:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 125 g zure room
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 200 g ham, in blokjes gesneden
- 4 aardappels, gekookt en geraspt
- Zout en peper gemalen
- 1 tl marjolein
- 1 ei om te bestrijken
- Een beetje komijnzaad om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de omschrijving op de verpakking.
-
Stap 2
Mix de zure room met de eierdooier en het ei.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en het zure room mengsel over 2/3de van het deeg verdelen. Aardappel en ham mengen en over de zure room verdelen. Met zout, peper en marjolein op smaak brengen en het deeg tot een strudel rollen.
-
Stap 4
Strudel meerdere malen inkepen, met ei bestrijken en naar smaak met komijnzaad bestrooien.
-
Stap 5
Bak de strudel in het midden van de oven in 40 min. goudbruin.
Tip
Bij deze strudel is een tuinkersdip heel lekker, gemaakt van zure room, zout, cayennepeper, citroenrasp en tuinkers.