Recept: Stoofpeer in bladerdeeg met amandelspijs
- ca. 20 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 85 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 6-8 stoofperen
- 500 ml muskaat wijn
- 1 laurier blaadje
- 150 g suiker (en 2 tl suiker extra)
- 1 kaneelstokje
- sap van halve citroen
- rasp van halve citroenschil
- rasp van halve sinaasappelschil
- 1 vanillestokje
- 1 el kaneel
- 100 g amandelspijs
- 1 ei
Bereidingswijze
-
Stap 1
Schil de stoofperen en laat het steeltje er boven aan zitten. Snijd het kroontje onderin er uit. Steek het hart uit de peer met een appelboor maar zorg ervoor dat de peer heel blijft. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de wijn met de citroensap, sinaasappel- en citroenrasp, 150 g suiker, laurier, kaneelstokje en het vanillemerg en -stokje aan de kook in een grote pan. Leg de peertjes er in en laat 60 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Laat dit afkoelen, haal de peertjes uit de pan en zet apart.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven 180⁰ C.)
-
Stap 3
Vul de stoofperen met het amandelspijs, druk goed aan. Snijd repen van het deeg en wikkel om de stoofperen heen. Smeer het deeg in met ei.
-
Stap 4
Roer 2 el suiker met de kaneel en meng goed. Strooi dit over het ingesmeerde deeg.
-
Stap 5
Zet de peren ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Stap 6
Kook eventueel wat van het stoofpeer sap in en bedruip de peren hiermee.