Stevige quiche Tante Fanny

Recept: Quiche met ham

en gekookt ei
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • 45 - 50 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 quiche:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 3 eieren
  • 250 g crème fraîche
  • Zout en peper gemalen
  • 150 g hamreepjes
  • 1 - 3 gekookte eieren, geschild en grofgehakt
  • beetje geraspte mierikswortel
  • handje peterselie of tuinkers, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 190⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    De eieren en crème fraîche gladroeren en met zout en peper op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct in de vorm uitrollen en met het overhangende deeg de rand versterken.

  4. Stap 4

    Ham, eieren en mierikswortel over de bodem verdelen en hierover het eimengsel gieten.

  5. Stap 5

    De quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken. Na het bakken met verse kruiden bestrooien.

Tip

Je kunt in plaats van gekookte eieren en hamreepjes, ook groenterestjes gebruiken. Bijvoorbeeld: broccoli, koolsoorten, wortels, pompoen, enz.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.