Recept: Spiraal pizza met serranoham en rucola
- ca. 40 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Brenda Kookt
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- 1 bol mozzerella, in blokjes gesneden
- 9 blaadjes verse basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el pijnboompitjes
- 4 plakjes serranoham
- 1 Handje rucola
- 1 el Parmezaanse kaas, gesnipperd
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Snijd het pizzadeeg over de lengte door zodat je twee lange stukken hebt. Verdeel 3/4 van de saus over de repen pizzadeeg. Verdeel in het midden over de breedte de blokjes mozzarella over de saus. Bestrooi met 2/4 van de basilicum en oregano.
-
Stap 3
Rol de repen pizzadeeg in de breedte op zodat je twee lange rollen pizzadeeg hebt. Je kunt het deeg nog iets uittrekken zodat de rollen langer worden.
-
Stap 4
Vouw een van de rollen pizzadeeg in een spiraal, met de opening van de rol naar boven. Gebruik de andere rol om de spiraal aan te vullen en groter te maken. Verdeel de rest van de tomatensaus over en tussen de rollen pizzadeeg. Bestrooi met nog een beetje verse basilicum en de pijnboompitjes.
-
Stap 5
Bak de spiraal af in ca. 20 min. Bedek de pizza hierna met aluminiumfolie om te voorkomen dat de pizza te veel verkleurd. Verwarm de pizza hierna nog 20 min.
-
Stap 6
Garneer de spiraal met de serranoham, verse basilicum, snippers Parmezaan en een plukje rucola.