Spinaziebloem
- ca. 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten voor 1 bloem:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
- 1 el Olijfolie
- 450 g bladspinazie, geblancheerd, uitgelekt en fijngesneden
- 150 g tofu, gerookt en fijngesneden
- 50 g veganistische kaas, fijngesneden
- Zout en peper gemalen
- 1 msp nootmuskaat, gemalen
- Een beetje bloem om te bestuiven
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Fruit de knoflook aan in olie en meng met de rest van de ingrediënten.
-
Stap 3
Rol het eerste deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uit.
-
Stap 4
Plaats de helft van het spinaziemengsel midden op het deeg. Met de tweede helft rondom een ring vormen, zodat tot aan het midden en tot de rand evenveel ruimte overblijft.
-
Stap 5
Rol het tweede deeg uit en plaats dit zonder bakpapier bovenop het andere deeg. Druk aan tussen het spinaziemengsel en aan de rand.
-
Stap 6
Het deeg om de ca. 4 cm. vanaf de buitenrand insnijden tot aan het begin van de massa. Daarna ieder ingesneden deegstuk een keer draaien.
-
Stap 7
In het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin bakken.
Tip:
Serveer bij de spinaziebloem een warme tomatensalade. De bloem kan ook gevuld worden met bijvoorbeeld snijbiet en kleine stukjes gekookte aardappel.