Recept: Spinazie-fetabroodjes
- 20 - 30 min.
- 220° C
- 205° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1/2 ei losgeklopt
- sesamzaadjes, om te bestrooien
- 1 el Olijfolie
- 1/4 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 g verse bladspinazie
- 125 g feta, verbrokkeld
- 1/2 ei losgeklopt
- Peper en zout, gemalen
Voor de vulling:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De olie in een koekenpan verwarmen en de ui en knoflook bakken tot de ui glazig is. De bladspinazie toevoegen en meebakken totdat de spinazie is geslonken. Het mengsel uit laten lekken in een zeef en dan laten afkoelen.
-
Stap 3
De feta met het afgekoelde spinaziemengsel mengen in een kom. Een half ei toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Alles goed door elkaar mengen.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg één keer in de lengte doormidden snijden en op beide stukken het spinaziemengsel verdelen. Laat de randen vrij en smeer in met water.
-
Stap 5
Het deeg over de vulling vouwen en elke deegreep in 3 stukken snijden. De losse broodjes aan de bovenkant een paar keer insnijden voor een knapperig resultaat. Het deeg met ei bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien.
-
Stap 6
In het midden van de oven in 20 - 30 min. goudbruin bakken.
Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny