Recept: Speltpizza met geroosterde pompoen
- 45 - 50 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 45 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 10 g rucola
- 100 g fetakaas gebrokkeld
- 10 g bieslook, fijngehakt
- 1 pompoen, middelgroot, in parten gesneden
- 1 el Olijfolie
- 5 blaadjes salie, fijngesneden
- 3 el sap van 1 citroen
- 1/2 tl gemalen komijn
- 25 g pompoenpitten
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 1 bosje platte peterselie, fijn gehakt
- 25 g half gedroogde tomaten
- 1 kleine Spaanse peper, gedroogd, verkruimeld
- 25 g Parmezaanse kaas geraspt
- 3-4 el extra vergine olijfolie
- 1-2 el crème fraîche
Geroosterde pompoendip
Pompoenpit pesto
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.Prik met een vork gaatjes in het deeg.
In het midden van de voorverwarmde oven in ca. 7 min. afbakken. Laat de bodem op een rek afkoelen. -
Stap 2
Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en salie. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven in ongeveer 35 - 40 min. Doe de pompoen en alle en ingrediënten voor de pompoendip in een kom en maal dit fijn tot er een smeuïge geheel ontstaat.
-
Stap 3
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Mix in een keukenmachine de pompoenpitten, knoflook, peterselie, tomaat en Spaanse peper tot een stevige pasta. Voeg eerst de kaas toe, dan de olie en als laatste de crème fraîche.
-
Stap 4
Bestrijk de pizzabodem met 2/3de van de pompoendip. Beleg de pizza met de Fetablokjes en de pesto. Garneer de pizza met rucola en bieslook.
Tip: maak de pesto vast klaar als de pompoen in de oven staat.