Recept: spelt pizza met bbq saus en pulled chicken
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste pizza bakt op de BBQ: BBQ recepten, tips & tricks.
- 10 min.
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 1 pizza met bbq saus en pulled chicken:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Spelt Pizzadeeg 400 g
- Tomaten frito
- Original bbq sauce Saus BXC
- Pulled chicken
- 1/2 ui
- 1/2 rode paprika
- 30 g mozzarella geraspt
- 50 g crème fraîche
- 2 takjes platte peterselie
- Olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
-
Stap 1
Breng de Big Green Egg met conveggtor en pizzasteen naar de 250 graden en verwarm deze combinatie minimaal 20 minuten voor.
-
Stap 2
Tip: verdeel het pizzadeeg in twee stukken en bak na elkaar een helft van de pizza. Vergeet niet ook de ingrediënten te verdelen.
-
Stap 3
Meng de tomaten frito op smaak met meat church garlic & herb.
-
Stap 4
Bestrooi de pizzaschep met semola. Leg de helft van de pizzabodem zonder bakpapier op je pizzaschep en smeer deze in met de tomatensaus, beleg deze daarna met de pulled chicken.
-
Stap 5
Snijd de paprika in repen en de rode ui in halve maan en beleg de pizza met de groentes en de mozzarella.
-
Stap 6
Bak de pizza in 10 minuten goudbruin af tot de bodem mooi krokant is.
-
Stap 7
Schep de pizza met de pizzaschep eraf en garneer met een lepel de crème fraiche en bestrooi met gehakte peterselie.
-
Stap 8
Snijd in gelijke punten en serveer direct.