Snoekbaarsfilet
- ca. 10 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 25 - 30 min.
Ingrediënten:
voor 4 personen:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 700 g snoekbaars (4 filets, zonder huid en graten)
- Sap van 1 citroen
- 200 g prei, in ringen gesneden
- 1 rode paprika, in vieren
- 1 ei
- 100 g spinazie, vers en gewassen
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 ei voor het bestrijken van het deeg
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 ° C.
-
Stap 2
Bak de spinazie met de fijngesneden knoflook en de prei in een beetje boter, voeg de peterselie toe en bind alles met het ei.
-
Stap 3
Besprenkel de visfilet met wat citroen en breng op smaak met zout.
-
Stap 4
Rol het bladerdeeg met het bakpapier af en leg het op een bakplaat.
-
Stap 5
Verdeel het deeg in vieren. Lepel op 2 vierkanten de ingrediënten in de volgende volgorde: spinazie, een stukje vis, spinazie, paprika, spinazie, vis en spinazie.
-
Stap 6
Leg de overige 2 vierkanten zorgvuldig over de belegde bladerdeeg vierkanten en druk de zijkanten met een vork aan.
-
Stap 7
bestrijk de 2 pakketjes met losgeklopt ei.
-
Stap 8
Bak ze midden in de oven op ongeveer 10 minuten op 200 ° C en nog eens 20 min bij 170 ° C tot ze goudbruin zijn.
-
Stap 9
Laat ze even rusten en serveer ze lekker uit!
Tip: laat met het snijden van het bladerdeeg een randje over, zodat je de bovenkant mooi kunt versieren met bladerdeeg strookjes. (zie video)