Shepherds Pie
- ca. 45 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 40 min.
Ingrediënten 1 quichevorm Ø ca. 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 600 g aardappelen kruimig
- 200 ml melk
- geraspte nootmuskaat
- 400 g gehakt
- 2 wortelen gewassen en in dunne schijfjes gesneden
- 2 middelgrote uien gepeld en fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el tomatenpuree
- 1/8 l groentenbouillon
- Een beetje paprikapoeder
- Zout en peper gemalen
- 500 g linzen om blind te bakken
- boter om de bakvorm in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Kook de aardappelen kruimig.
-
Stap 3
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
-
Stap 4
Leg bakpapier op het deeg en vul de vorm met linzen. Bak de quiche nu 20 min. Haal de quiche nu uit de oven, verwijder het bakpapier met de linzen uit de vorm en bak de quiche nog 5 min.
-
Stap 5
Verhit wat olie in een pan en rul hierin het gehakt. Breng het op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg daarna de ui, knoflook, tomatenpuree en wortels toe. Goed doorroeren en gaar laten worden.
-
Stap 6
Roer de groentebouillon erdoor en laat het 8-10 min. koken tot het meeste vocht verdampt is.
-
Stap 7
Giet de aardappelen af. Voeg de melk, zout, peper en nootmuskaat toe en maak er een puree van.
-
Stap 8
Schep nu het gehaktmengsel op de bodem van de quiche. Verdeel hier de aardappelpuree over en bak de pie in ca. 15-20 min. af in het midden van de oven.