Schuimrollen
- ca. 15 min.
- 210° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 2 rollen Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 200 g fijne kristalsuiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei om te bestrijken
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Bakoven op 210° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
-
Stap 2
Deeg volgens de aanwijzing op de verpakking voor bereiden. Bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken snijden.
-
Stap 3
Deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen rollen wikkelen. Met het deegeinde onderop op het met bakpapier bedekte bakblik leggen, met ei bestrijken.
-
Stap 4
De schuimrollen in de voorverwarmde oven 210° C ca. 15 min. goudbruin bakken. De schuimrollen laten makkelijker los, wanneer ze na het bakken kort afkoelen.
-
Stap 5
Water en de fijne kristalsuiker mengen. De suikermassa ca. 2 - 3 minuten koken. Eiwit in een bekken stijf kloppen. Beetje voor beetje poedersuiker toevoegen en roeren.
-
Stap 6
De vloeibare hete suiker langzaam aan het schuim toevoegen en op middelmatige snelheid. roeren en na enkele minuten op de hoogste snelheid roeren, tot het schuim een vaste massa is.
-
Stap 7
Het schuim als het nog lauwwarm is met een spuitzak in de al afgekoelde bladerdeegrolletjes spuiten. Voor de liefhebbers van echt zoet: schuimrollen voor het serveren met suiker bepoederen.