Salsa di pomodoro
0 Bewertungen
- ca. 20 min.
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 blik tomatenblokjes in tomatensaus
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g champignons, grof gesneden
- 1 stengel bleekselderij, grof gesneden
- 1 wortel, grof gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 courgette, in kleine blokjes
- 3 takjes oregano, blaadjes geplukt
- 3 el Olijfolie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en voeg 3 el olijfolie toe.
-
Stap 2
Voeg de ui, bleekselderij, wortel en de knoflook toe.
-
Stap 3
Laat 4-5 minuten fruiten en voeg dan de overige groenten, oregano, tomaten en een goede scheut water toe.
-
Stap 4
Breng wat op smaak met peper en zout en laat 10-15 min. koken tot de groenten zacht zijn. Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte. Wanneer de saus nog wat te dik is kun je nog wat water toevoegen.