Runderworst in bladerdeeg
- ca. 25 min.
- 220⁰ C
- 210⁰ C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 4 pakketjes
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 runderbraadworsten
- 400 g andijvie, fijngesneden
- 4 tomaten, in partjes gesneden
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220⁰ C. boven-/onderwarmte. Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast
-
Stap 2
Rol het deeg af op het meegerolde bakpapier en snijdt het deeg in 4 gelijke stroken.
-
Stap 3
Halveer de runderworstjes in de lengte.
-
Stap 4
Verdeel de andijvie over de 4 stukken deeg en leg hierop een halve runderworst. Vouw het bladerdeeg rond de worstjes omhoog en druk de naden niet te dicht. Bestrijk het deeg met ei.
-
Stap 5
Leg de pakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
-
Stap 6
Meng de rest van de andijvie in een slaschaal met de tomaatpartjes. Sprenkel er olijfolie en citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip: vervang de andijvie eens door zuurkool of geblancheerde boerenkool, dan passen ze goed bij de winter.