Recept: Rode uien bladerdeeg
Deze bladerdeeg sticks met ui zijn super makkelijk te maken en lekkere variatie op de klassieke kaasvlinders. De krokante bladerdeegkorst met de zachte, zoetige uienvulling zijn een feestje in je mond.
- 12 - 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 40 bladerdeeg sticks:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 rode uien fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook gehakt
- Olijfolie
- 1 ei losgeklopt
- oregano
- 1 el komijnzaad om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Giet olie af en laat uitlekken op een keukenrol.
-
Stap 3
Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier direct op de bakplaat uit en halveer in de lengte. Bestrijk de ene helft met ei.
-
Stap 4
Verdeel over de bestreken ei helft de uien en breng op smaak met oregano, zout en peper.
-
Stap 5
Leg de tweede helft van het deeg eroverheen, druk goed aan en bestrijk met ei. Bestrooi ten slotte met komijn.
-
Stap 6
Halveer met een scherp mes de lengte en snijd in ongeveer 2 cm brede stroken.
-
Stap 7
Bak in het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin
De uiensticks zijn bijzonder lekker met rode bietendip. Meng zure room, bieslook, zout en mierikswortel met gekookte rode bietjes.