Recept: Rode bietenquiche
met feta
4 Bewertungen
- ca. 45 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 400 g rode bieten, gechild, gekookt, in dunne plakjes gesneden
- 3 eieren
- 250 g crème fraîche
- 2 el mierikswortel, geraspt
- 150 g feta, verbrokkeld
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en het deeg met het bakpapier in de quichevorm leggen (dit kan ook zonder bakpapier in een ingevette vorm). Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 3
Eieren en crème fraîche mixen en met zout, peper en nootmuskaat kruiden. Giet het mengsel in de quichevorm, leg de rode biet hierop en hierover de feta verdelen.
-
Stap 4
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin.
Tip
Strooi nog wat geraspte mierikswortel over de quiche en serveer het met een bonte salade.