Rode bieten quiche
- ca. 45 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten 1 quichevorm Ø ca. 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 400 g rode bieten gekookt, geschild en in partjes gesneden
- 3 eieren
- 125 g crème fraîche
- Zout en peper gemalen
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- 1 mespunt komijnzaad
- 75 g amandelen grof gehakt
- 100 g fetakaas in kleine blokjes
- 1/2 prei in fijne ringen gesneden
- boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
-
Stap 3
Meng de eieren met de crème fraîche en breng het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad. Verdeel het grootste gedeelte van de amandelen, prei en fetakaas over de bodem, giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel. Verdeel in het midden de rest van de amandelen, prei en fetakaas.
-
Stap 4
Bak de quiche onderin de oven op 190° C in ca. 45 minuten goudbruin.
Tip: een beetje suiker over de rode bieten gestrooid en wat gesmolten boter maken dit gerecht helemaal af.