Ricottataart met verse aardbeien
- ca. 45 min
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taartvorm (ca. 26 cm doorsnede)
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- 500 g ricotta
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 1 tl geraspte citroenschil (onbehandeld)
- Poedersuker en citroenmelisse voor de garnering
- 250 g aardbeien
- 50 g poedersuiker
Voor de vruchtentopping
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen. Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Bakvorm invetten, het deeg uitrollen en het bakpapier verwijderen. Het deeg in de vorm leggen. Met het overgebleven deeg de randen versterken.
-
Stap 3
Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel. Al roerend de suiker geleidelijk toevoegen. Giet het mengsel in de bakvorm.
-
Stap 4
In de oven op het onderste rek in ca. 45 min. goudbruin bakken.
-
Stap 5
De helft van de aardbeien met de poedersuiker pureren. Met de overige aardbeien en de melisse garneren.
Tip: De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.