Recept: Reuzen kaneelbrood
Op koele herfstdagen heb je iets zoets nodig. Wat dacht je van dit gigantische kaneelbroodje? Met veel chocoladesaus is het echte soulfood die perfect is voor een gezellige avond op de bank.
- 30-35 min.
- 170° C
- 150° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 reuzen kaneelbrood:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 80 gram bruine suiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel gemalen kardemom
- 60 gram vloeibare boter
- 50 gram rozijnen fijngehakt
- 250 ml chocoladesaus
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170° C boven/onder warmte en verwerk het deeg direct vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Meng suiker met kaneel en kardemom. Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met ongeveer 40 g vloeibare boter. Bestrooi het deeg met rozijnen en suikermengsel en snijd in de lengte in 8 reepjes.
-
Stap 3
Rol de eerste deegreepjes strak op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de resterende deegreepjes er losjes omheen, zodat er een groot, rond koffiebroodje ontstaat. Bestrijk met de resterende boter.
-
Stap 4
Bak het reuze kaneelbrood onderin de oven in 30 - 35 min. goudbruin. Laat het 10 min. rusten en serveer met chocoladesaus.
Hak voor een snelle chocoladesaus 170 g melkchocolade fijn en verwarm al roerend met 100 ml room en 100 ml melk tot alles gesmolten en goed vermengd is.