Ree-Tournedos
op deegsterren
0 Bewertungen
- 3-4 min. 190° C, daarna ca. 5 min. 180° C
- 180° C
- ca. 35 min.
Ingrediënten:
voor 4 porties:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 1 eigeel, verdund met water
- 4 Ree-Tournedos (filets van ca. 140 – 150 g)
- 200 g mini wortels
- 200 g broccoli
- 1 eetlepel roomboter
- Zout, peper uit de pepermolen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Maak uit papier een ster sjabloon (ca. 20 cm diameter), Snijdt op het afgerolde deeg 4 sterren uit.
-
Stap 4
Leg de sterren op het met bakpapier op het bakblik.
-
Stap 5
Bestrijk het deeg met eigeel.
-
Stap 6
Prik het deeg in met een vork.
-
Stap 7
Bak de sterren af in het midden van de oven op 190° C ca. 3 - 4 min, vervolgens 5 min op 180° C.
-
Stap 8
Zet de sterren appart.
-
Stap 9
Kook de mini wortels en broccoli roosjes beetgaar met een beetje zout.
-
Stap 10
Braadt het vlees in hete boter aan beide zijden, keer het vlees om wanneer zich een korstje heeft gevormd.
-
Stap 11
Verdeel de sterren over de borden, leg de ree tournedos op de sterren en garneer met de groente naar keuze.