Recept: Zomer pizza
met courgette en aubergine
3 Bewertungen
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 2 knoflookteentjes, gehakt
- 100 g courgette, in blokjes gesneden
- 100 g aubergine, in blokjes gesneden
- 100 g paprika, in blokjes gesneden
- 4 el groene pesto
- 50 g mozzarella
- 3/4 el olijfolie om te bakken
- Verse basilicum voor decoratie
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Olijfolie in een pan verwarmen en de knoflook kort bakken. Courgette, aubergine en paprika toevoegen en kort meebakken. Met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en de randen ca, 1 cm omslaan.
-
Stap 4
Deeg met pesto bestrijken, met de groenten beleggen en hierover de mozzarella verdelen.
-
Stap 5
Bak de pizza onderin de oven gedurende 15 min. knapperig en goudbruin. Na het bakken met basilicum bestrooien.