Zomerpizza met courgette en aubergine - Tante Fanny

Recept: Zomer pizza

met courgette en aubergine
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Bewertungen
  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 25 min.

Ingrediënten Voor 1 pizza:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 100 g courgette, in blokjes gesneden
  • 100 g aubergine, in blokjes gesneden
  • 100 g paprika, in blokjes gesneden
  • 4 el groene pesto
  • 50 g mozzarella
  • 3/4 el olijfolie om te bakken
  • Verse basilicum voor decoratie
  • Zout en peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Olijfolie in een pan verwarmen en de knoflook kort bakken. Courgette, aubergine en paprika toevoegen en kort meebakken. Met zout en peper op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en de randen ca, 1 cm omslaan.

  4. Stap 4

    Deeg met pesto bestrijken, met de groenten beleggen en hierover de mozzarella verdelen.

  5. Stap 5

    Bak de pizza onderin de oven gedurende 15 min. knapperig en goudbruin. Na het bakken met basilicum bestrooien.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.