Recept: Zoete taco’s met vanilleroomkaas
Zoete taco’s gevuld met vanilleroomkaas en gedecoreerd met mini-boterkoekjes, verse bessen en eetbare bloemen – wie kan het weerstaan?
- ca. 25 Min.
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 10-15 Min.
Ingrediënten voor circa 10 zoete taco's:
- 1 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
- 175 g roomkaas
- 80 g poedersuiker, gezeefd
- 1 vanillestokje
- sap van een halve citroen
- chocoladereep of biscuitjes ter decoratie
- 1 el gehakte pistachenootjes of kokoschips
- 100 g verse bessen, bijv. aardbeien, bramen en bosbessen
- eetbare bloem, munt of citroenmelisse ter decoratie
- optioneel: bessen- en/of chocoladesaus (om te dippen)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd een vel bakpapier in vierkanten van 10 cm.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en steek er cirkels uit met een ronde uitsteker of glas (ø ca. 10 cm).
-
Stap 3
Vouw elke cirkel dubbel als een halve maan en plaats een stuk perkamentpapier tussen de deeglagen om te voorkomen dat het deeg aankoekt. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Stap 4
Bak in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
-
Stap 5
Meng de roomkaas met poedersuiker, vanille en citroenrasp.
-
Stap 6
Vul de zoete taco's met de room en de overige ingrediënten en garneer met bessen, koekjes en bloemen of kruiden.
-
Stap 7
Serveer eventueel met bessen- of chocoladesaus om te dippen.
Meng overgebleven deeg met kaneelsuiker, verdeel over een bakplaat en bak in ca. 15 minuten krokant!