Recept: Zoete taco’s met vanilleroomkaas

en vers fruit
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Zoete taco’s gevuld met vanilleroomkaas en gedecoreerd met mini-boterkoekjes, verse bessen en eetbare bloemen – wie kan het weerstaan?

  • ca. 25 Min.
  • 200 °C
  • 180 °C
  • ca. 10-15 Min.

Ingrediënten voor circa 10 zoete taco's:

  • 1 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
  • 175 g roomkaas
  • 80 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 vanillestokje
  • sap van een halve citroen
  • chocoladereep of biscuitjes ter decoratie
  • 1 el gehakte pistachenootjes of kokoschips
  • 100 g verse bessen, bijv. aardbeien, bramen en bosbessen
  • eetbare bloem, munt of citroenmelisse ter decoratie
  • optioneel: bessen- en/of chocoladesaus (om te dippen)

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd een vel bakpapier in vierkanten van 10 cm.

  2. Stap 2

    Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en steek er cirkels uit met een ronde uitsteker of glas (ø ca. 10 cm).

  3. Stap 3

    Vouw elke cirkel dubbel als een halve maan en plaats een stuk perkamentpapier tussen de deeglagen om te voorkomen dat het deeg aankoekt. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  4. Stap 4

    Bak in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

  5. Stap 5

    Meng de roomkaas met poedersuiker, vanille en citroenrasp.

  6. Stap 6

    Vul de zoete taco's met de room en de overige ingrediënten en garneer met bessen, koekjes en bloemen of kruiden.

  7. Stap 7

    Serveer eventueel met bessen- of chocoladesaus om te dippen.

Tip

Meng overgebleven deeg met kaneelsuiker, verdeel over een bakplaat en bak in ca. 15 minuten krokant!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.